Hakkında herşey masal oku
Wiki Article
Önemli olan kitap okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk gelecek evetşlarında istese de eser okumayı bırakamaz.
Başkaca, bu alfabeda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini elbette geliştirdiği ve sosyal değerlerle kesinlikle tanıdıktırdığı incelenecek.
Masalların dili, çocukların evetşlarına tatminkâr, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz kepezarcıklarını ve zeban becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.
Cılız ve anlaşılır gönül kullanımı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla takip edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.
Ayrıca, bu alfabeda, masalların çocukların hissî zekasını ve sosyal becerilerini nite desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nasıl katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.
Antrparantez, bu alfabeda, masalların içtimai bileğerleri nite yansıttığı, isim doğbeyı ve ömürın kök sorunlarına nite ışık tuttuğu ve çocuklar ciğerin eğitici değerlerinin huzurı silsile yetişkinler bâtınin bile koyu anlamlar taşıdığı incelenecek.
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Bilge Büyük baba ise tek sayfağuna sual sormadığı dâhilin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu görklü kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…
Bilgili Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin hizmet ettiği, batmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her masal oku gelen mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Büyük baba’ye…
Ülkelerin birinde bilge bir beşer yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı için tavsiyeler istediği, içinlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle alakadar fikirlerini aldıkları bu bilgili insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller bile dile gelip mecmu bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar de bir güneş olsun bizi koklamadın. Her saat “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yeniden bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz de o maceraya atılalım.
Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o saat kimin kandırıcı bulunduğunu anlardın!
Her öykü, onlar dâhilin rahatlatıcı bir macera, her sahife salim bir uykuya hakikat atık bir hamle olacak.